Highway To The Blues

Albert King zei ooit dat eenieder de blues begrijpt, en dat elk van ons vroeg of laat de blues zal tegenkomen. Wie de blues ervaren heeft, kan dan ook niet onbewogen blijven bij het horen van pure, rauwe bluesmuziek. De roots van de Highway to the Blues vinden hun oorsprong in de zanderige Kempen en niet aan de oevers van de Mississippi, in Chicago of aan de Westcoast... die van hun muziek des te meer! Blues, blues en nog eens blues, gebracht met een grote eerbied voor de grote meesters van vandaag en van weleer ! Genoemd naar Route 61, ook wel bekend als the Blues Highway, met een extra tussenstop in België deze keer!

 

 

Bio

 

De roots van de Highway to the Blues vinden hun oorsprong in de zanderige Kempen en niet aan de oevers van de Mississippi, in Chicago of aan de Westcoast... die van hun muziek des te meer! Blues, blues en nog eens blues, gebracht met een grote eerbied voor de grote meesters van vandaag en van weleer ! Genoemd naar Route 61, ook wel bekend als the Blues Highway, met een extra tussenstop in België deze keer!

 

 

Band

 

Jakke Jacobs (bass), 'Big Voice' Ben Versweyveld (zang), Eric mertens (drums) en Marc Jansen (piano) speelden tot voor enkele jaren samen in de rhythm & bluesband Full House. Deze band trad gedurende vele jaren op tal van festival en clubpodia op in België en Nederland. Na 5 jaar stilzitten ten gevolge van het spijtige overlijden van hun gitarist hebben de vier resterende muzikanten een nieuwe gitarist gevonden, en was de tijd rijp voor een nieuwe groep: Highway to the Blues. Na vele maanden hard werken aan een eigen repertoire zijn ze nu klaar om zich te presenteren aan (blues)muziekminnend Vlaanderen.

Zin in een avondje onversneden blues met unieke vertolkingen van bluesparels van grootmeesters als Albert King, Jimmy Reed, Boz Scaggs, BB King, e.v.a. ? Dan garandeert Highway to the Blues u het juiste recept.

De ervaren ritmesectie, de splijtende gitaar en pianosolo’s e en het unieke stemgeluid van Big Voice ben voeren u naar de bluesclubs uit lang vervlogen tijden. Daar waar de boodschap rauw en grauw klinkt, maar de onweerstaanbare ritmes u zullen meevoeren naar de dansvloer.

Vervoort & Renders
MANO
Bellinckx
Bellinckx
Opel Haesen
Opel Haesen
Verachtert
Stad Geel

Yellowtime vzw