Rony Verbiest / Charles Loos Quartet

De symbiose tussen pianist Charles Loos en accordeonist Rony Verbiest

vonkt als een vingerknip bij zwoel weer.      YellowTime krijgt de officiële première van dit krachtige quartet.Rony Verbiest (accordeon)
Charles Loos (piano)
Hendrik Vanattenhoven (bas)
Lionel Beuvens (drums)


Rony Verbiest

 

Tijdens zijn klassieke opleiding saxofoon werd de Nederlandse altsaxofonist Piet Noordijk de grote jazzheld van Rony Verbiest. Na een bezoek met zijn ouders aan Amsterdam, hoorde hij echter het swingende spel van accordeonist Johnny Meijer en werd hij terug gebeten door de accordeon. Dit instrument kreeg hij met de paplepel ingegeven door zijn vader, vanaf zijn zesde jaar. Verbiest ontwikkelde een eigen stijl : moderne jazz, bebop, swing, een vleugje tango en muzette, altijd met grote eerbied voor de melodie.
Charles Loos


Na een klassieke training vertrok Charles Loos in 1972 naar de Berklee School of Music in Boston om compositie en jazz-orkestratie te studeren. Terug in Europa begeleidde hij vele jazz- en variëteitsolisten en maakte hij deel uit van meer experimentele groepen. De afgelopen jaren heeft hij vooral genoten van intieme concerten en opnames in solo, duo, trio, vooral in het interpreteren van zijn eigen composities, gevoed door zeer uiteenlopende elementen: serieuze muziek, folklore, jazz van gisteren en vandaag. Zijn samenwerking met Maurane en Steve Houben leverde en juweel van een album op : Un Ange Passe.