AEGLE

De poëtische teksten van vocaliste/componiste Alexandra Gadzina krijgen intensiteit door de pure, moderne muziek van Aegle. De groep bruist van culturen en bestaat uit muzikanten die deze van binnenuit kennen. Deze jonge muzikanten zijn aan hun reis begonnen in het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Ze vlechten steeds intrigerende kleuren in hun sound. Kortom: Aegle is een ontmoeting. Van woord met klank. Van het tastbare met het etherische. Van thuis met het onbekende.

Alexandra Gadzina – zang/composities

Hung Shao-Huan – sheng

Nina Kortekaas – piano

Federico Pecoraro – electrische bas

Robbe Broeckx – drums


In augustus 2019 speelde Aegle als enige Belgische groep op de finale van Jazz Contest Mechelen. De groep kreeg enthousiaste reacties van de pers:


Mark Van Mullem van Luminous Dash over Aegle: 

“Alexandra Gadzina deed fantastische dingen met haar wonderlijke stem, soms heel avontuurlijk en misschien niet voor iedereen weggelegd, maar wat ons betreft meesterlijk mooi. Wij zijn fan! Met sterke composities zoals Untravelled, Haze en Light, balancerend tussen smooth jazz, avant-garde en etherische vibes, kostte het de band weinig moeite om ons alweer te doen twijfelen: “nee, dit zijn de winnaars..”

Jazzepoes over Aegle:

“Ook al omdat afsluiter van het contest , het quintet Aegle, ook een mooie performance brengt. Gaf ik het bij de halve finale al niet mee dat zij de publiekslieveling zouden kunnen wezen? Méér dan leuk natuurlijk dat in deze band ook weer vrouwelijk gezelschap zit met Nina Kortekaas aan de keys en in de front een enthousiaste en feeëriek stralende Alexandra Gadzina die zingt.”https://soundcloud.com/user-391761703/spectrum/s-cqAvJ

https://soundcloud.com/user-391761703/haze/s-BbDla
https://soundcloud.com/aegle_alexandragadzina/on-green-dolphin-street/s-5RF8Jhttps://www.facebook.com/pg/gadzinaalexandra/photos/?ref=page_internal